söndag

Dags att fortsätta blogga

Torphästarna har utökats med ytterligare en kuse som heter Maja. Vi hämtade hem henne på nyårsafton vår vana trogen. Det verkar vara runt jul och nyår som nya djur kommer till oss. Hon är en ganska fin D-ponny från Danmark. Hon har tävlat en del både i hoppning och dressyr samt haft en fölunge för några år sedan.

Mylta körs både för vagn och skaklar. Hon tycker att det är lite svårt att "lägga sig i selen" så det är mest det vi tränar på så att det inte blir så knyckigt när det går tyngre. Hennes husse håller på att konstruera en släpsax så det blir nog hon som får dra hem en del av årets ved.

Yra vimsar runt och har inte kommit så långt i sin utbildning ännu. Det är hon som står på tur för inkörning. Hon har bara haft selen på sig några gånger och påbörjat tömkörningen. Hon tycker det är svårt att lämna polarna och vill gärna bestämma själv.

Knubben han har mest skrotat i hagen den senaste tiden. Han är inte riktigt ok i nacken och har därför vilat från ansträngande träning. Ibland ställer han upp som läromästare till en liten tjej. Läromästare i allt utom ridning vill säga. Vi ska ta upp körningen med honom igen inom en snar framtid.

Herkules blir bara större och starkare för var vinter som går. Hussen rider honom mest och jag bara ibland. Han är snäll och trygg i ridningen och snart kan nog nästan vem som helst få rida honom. Han tränar mycket galopp för framåtbjudningens skull och däremellan lite sidvärts. Herkules har blivit en ganska lat herre nämligen.

Fias mage växer och jag hoppas att det är för att det finns en liten fölis därinne. Med andra ord så är hon så gott som avställd förutom någon skrittrunda ibland. Hon verkar nöjd med att hålla ordning på Maja och Ella i hagen och däremellan bli lite ompysslad.


2 kommentarer:

camilla sa...

Du måste lägga in en bild på fina Maja! :)

elin sa...

Såklart att det kommer bild på Maja.